WISE förpackningar

Våra förpackningar

För vår förpackningsfilosofi har vi ställt upp ett antal krav som måste uppfyllas till vårt ekologiska innehåll.

Det ska vara en miljövänlig flaska. Våra flaskor blir till vattenånga och koldioxid vid förbränning och det innebär faktiskt att du kan slänga dem i hushållssoporna. Bra tycker vi, då många inte har möjlighet att sopsortera.

Det ska vara en kundvänlig flaska. Med våra vakuumpumpar får kunden ut precis allt ur flaskan. Plockar du av huvudet när den är tom så finns ingenting kvar!

Det ska vara en hygienisk flaska. Med våra vakuumflaskor kan vi minska konserveringen till ett minimum. Vi har även bytt till en helt naturlig och ekocertifierad konservering, eftersom vakuumflaskan gör att det inte kommer in några bakterier.

Det ska vara en lätt flaska. Den får bara väga några gram eftersom den skickas först från fabriken som tillverkar själva flaskan, sen vidare till vår fabrik i Mora som fyller våra flaskor. Därifrån skickas de ut till våra återförsäljare över hela Sverige.  En tung förpackning belastar miljön betydligt mera än en lätt. Dessutom kostar det mycket mer för konsumenterna i frakter som ska läggas på produkterna.

Jag har själv slagit sönder tre handfat för att jag tappat flaskor med hudvård från badrumsskåpet ner på handfatet. Ja, det var ju innan WISE såklart.

Självklart är även våra etiketter av miljöcertifierat material. Färgerna vi använder i tryck på etiketter, kapslar, kataloger etc är miljömärkta vattenfärger och vårt packmaterial består uteslutande av returpapper och wellpapp.

Produkternas hållbarhet
Ju längre en produkt står i en öppnad förpackning, ju snabbare åldras råvarorna. Med WISE vakuumförpackning som inte släpper in syre förbättras hållbarheten avsevärt. Generellt gäller 8 månaders hållbarhet i öppnad förpackning, där inget annat anges.

Symbolen ”öppet lock” med en siffra i, anger hållbarhet i antal månader efter öppnandet. Denna symbol ska enligt EU direktiv användas när hållbarheten på produkten överstiger 30 månader. I annat fall gäller expiration date, dvs utgångsdatum, vilket då står på produkten. Där månad anges först, följt av årtal, exempelvis 122014.


Tester och kommentarer om WISE

PayPal